27 Jul 2017

Ultimul tur de incalzire pentru Colantorul Anului 2017

Pregatim racletele, probam generatoarele de aer cald, aducem foliile, pregatim masina si partile de masina caci ne apropiem cu viteza de startul in cea de-a treia editie a concursului Colantorul Anului 2017, organizat de Algernon in perioada 27 – 28 septembrie, in cadrul targului Print & Sign de la Romexpo.

Aflat la boxele concursului si ascutindu-si simturile pentru dificila sarcina de a juriza colantarile executate de concurenti, trecand astfel de partea cealalta a autoturismului, iata cateva declaratii la cald oferite de catre Cosmin Stan, castigatorul anului trecut al acestui concurs, reprezentant al atelierului Car Fashion din Craiova:

“Gasesc util desfasurarea acestui tip de concurs precum cel organizat de Algernon. Multi concurenti au experienta, insa pentru cei novici este o oportunitate enorma sa participe, deoarece observa tehnici la ceilalti concurenti, pot sa invete din sfaturile celorlalti si pot lega prietenii durabile care sa ii ajute pe viitor. Este o meserie frumoasa si dedicata celor pasionati.

Din experienta mea acumulata participand la concursuri de acest gen in tara si strainatate, nu numai foliile, ci si uneltele pe care le folosim influenteaza calitatea colantarii executate.

In marea majoritate, proprietarii masinilor care solicita servicii de colantare vin pentru a-si rezolva o problema: vopseaua deteriorata din diferite cauze, mici zgarieturi sau pur si simplu sa reinnoiasca aspectul exterior al masinii. Cei care cauta moda in vizualul exterior si urmeaza trendurile sunt mai putini, cam 30% din totalul serviciilor solicitate.

Un colantor foarte bun trebuie sa stie ca sunt niste reguli si pasi stricti pe care trebuie sa ii urmeze in executarea unei lucrari.

Personal, recomand folii calitative pentru lucrari si nu cele care tenteaza din perspectiva preturilor.

Cei de la Orafol sunt recunoscuti pentru calitatea foliilor pe care le produc. Cand vine vorba despre unelte, un colantor se simte confortabil cu cele pe care le foloseste in mod curent, insa trebuie sa tina cont si de ceea ce apare nou. Yellotools au scos mai nou o gama de unelte specifice. Inovatia trebuie sa isi faca prezenta pentru a evolua.

Acum 11 ani, domeniul colantarilor auto a inceput sa prinda contur si in Romania, dezvoltandu-se de la an la an, insa in ultimii 3 ani am remarcat o evolutie care trebuie sa atraga atentia profesionistilor din domeniu. Tot ce tine de aceasta industrie este pe un trend ascendent atat din punct de vedere calitativ cat si tehnic. Acum trebuie ca si oamenii sa fie pregatiti profesional pentru a face fata solicitarilor pietei.

Le urez mult succes participantilor in concursul Algernon, „Colantorul Anului 2017″.”


Leave a Reply