27 Sep 2017

Castigatorii concursului Colantorul Anului 2017

Dupa o zi lunga si plina de emotii au fost desemnati castigatorii concursului Colantorul Anului 2017  :)
Locul 1: Niculae Caragea
Locul 2: Robert Mosnegutu - Folieri Suceava
Locul 3: Alex Spataru
Ii felicitam si pe aceasta cale si le dorim mult succes pe viitor 

Publicat de: Algernon | Nici un comentariu

27 Jul 2017

Ultimul tur de incalzire pentru Colantorul Anului 2017

Pregatim racletele, probam generatoarele de aer cald, aducem foliile, pregatim masina si partile de masina caci ne apropiem cu viteza de startul in cea de-a treia editie a concursului Colantorul Anului 2017, organizat de Algernon in perioada 27 – 28 septembrie, in cadrul targului Print & Sign de la Romexpo.

Aflat la boxele concursului si ascutindu-si simturile pentru dificila sarcina de a juriza colantarile executate de concurenti, trecand astfel de partea cealalta a autoturismului, iata cateva declaratii la cald oferite de catre Cosmin Stan, castigatorul anului trecut al acestui concurs, reprezentant al atelierului Car Fashion din Craiova:

“Gasesc util desfasurarea acestui tip de concurs precum cel organizat de Algernon. Multi concurenti au experienta, insa pentru cei novici este o oportunitate enorma sa participe, deoarece observa tehnici la ceilalti concurenti, pot sa invete din sfaturile celorlalti si pot lega prietenii durabile care sa ii ajute pe viitor. Este o meserie frumoasa si dedicata celor pasionati.

Din experienta mea acumulata participand la concursuri de acest gen in tara si strainatate, nu numai foliile, ci si uneltele pe care le folosim influenteaza calitatea colantarii executate.

In marea majoritate, proprietarii masinilor care solicita servicii de colantare vin pentru a-si rezolva o problema: vopseaua deteriorata din diferite cauze, mici zgarieturi sau pur si simplu sa reinnoiasca aspectul exterior al masinii. Cei care cauta moda in vizualul exterior si urmeaza trendurile sunt mai putini, cam 30% din totalul serviciilor solicitate.

Un colantor foarte bun trebuie sa stie ca sunt niste reguli si pasi stricti pe care trebuie sa ii urmeze in executarea unei lucrari.

Personal, recomand folii calitative pentru lucrari si nu cele care tenteaza din perspectiva preturilor.

Cei de la Orafol sunt recunoscuti pentru calitatea foliilor pe care le produc. Cand vine vorba despre unelte, un colantor se simte confortabil cu cele pe care le foloseste in mod curent, insa trebuie sa tina cont si de ceea ce apare nou. Yellotools au scos mai nou o gama de unelte specifice. Inovatia trebuie sa isi faca prezenta pentru a evolua.

Acum 11 ani, domeniul colantarilor auto a inceput sa prinda contur si in Romania, dezvoltandu-se de la an la an, insa in ultimii 3 ani am remarcat o evolutie care trebuie sa atraga atentia profesionistilor din domeniu. Tot ce tine de aceasta industrie este pe un trend ascendent atat din punct de vedere calitativ cat si tehnic. Acum trebuie ca si oamenii sa fie pregatiti profesional pentru a face fata solicitarilor pietei.

Le urez mult succes participantilor in concursul Algernon, „Colantorul Anului 2017″.”


Publicat de: Algernon | Nici un comentariu

15 Jun 2017

Concurs Colantorul Anului 2017

“Bineinteles ca si anul acesta vom organiza concursul Colantorul Anului” este raspunsul la numeroase intrebari pe care le-am primit inca de cand a venit primavara.

Singurul concurs pentru colantari auto din Romania ne face mandri in fiecare an, de cand l-am initiat in 2015 si pana in prezent.

In urmatoarea perioada vom face cunoscute mai multe detalii cu privire la concursul de anul acesta.

Inscrierile vor incepe in curand!

Urmareste STARTUL si asigura-ti un loc in cadrul concursului Colantorul Anului 2017 care se va desfasura in septembrie, la targul PRINT&SIGN.

Intra in competitie si poti castiga premii de mii de euro!

Ne puteti urmari atat pe site, pe Facebook cat si pe blog-ul Folii masini.

Publicat de: Algernon | Nici un comentariu

30 Mar 2016

Atelierele Algernon ajung la Constanta si Iasi!

Atelierele Car Wrapping

Cei care au un business sau isi doresc un business in domeniul colantarilor auto, au ocazia sa afle informatiile despre foliile adezive si accesoriile speciale pentru Car Wrapping, noutatile in domeniu, dar si modul in care se aplica aceste folii pentru a obtine o colantare auto impecabila, participand la demonstratiile live sustinute de colantorul profesionist Razvan Farkas.

Atelierul din Constanta are loc in data de 12 aprilie.

Atelierul din Iasi are loc in data de 14 aprilie.

Articol complet…

Publicat de: admin | Nici un comentariu

23 Mar 2016

Ultimele zile de inscrieri la Atelierele Algernon din Brasov si Sibiu!

Daca aveti sau va doriti un business in domeniul colantarilor auto, la Atelierele Car Wrapping veti afla tot ceea ce aveti nevoie despre: folii adezive, accesorii speciale sau cum colanteaza impecabil un profesionist, Razvan Farkas!

Articol complet…

Publicat de: admin | Nici un comentariu

11 Mar 2016

Start inscrieri Atelierele Algernon din Bucuresti si Craiova!

Algernon va invita la Atelierele Algernon din Bucuresti (21-22 martie) si Craiova (24-25 martie)!

Articol complet…

Publicat de: admin | Nici un comentariu

17 Jul 2015

S-a dat startul inscrierilor pentru Colantorul Anului!

Intra in cursa pentru premii de peste 2000 EURO!

Algernon, in parteneriat cu Euroexpo, organizeaza un concurs de colantari auto in cadrul Print & Sign, cel mai mare targ de tipar si semnalistica, ce are loc in perioada 8 – 11 septembrie, la Romexpo.

Articol complet…

Publicat de: admin | Nici un comentariu

12 Dec 2013

Colectia de iarna a foliilor adezive

Faptul ca iarna ne ia intotdeauna pe nepregatite pare sa devina o cutuma. Chiar si in conditii de ninsoare si temperaturi scazute, Algernon ofera solutii viabile pentru colantari si pentru intretinerea foliilor auto.

Articol complet…

Publicat de: admin | Nici un comentariu

08 Aug 2013

Racleta magnetica: un pas inainte spre eficienta maxima

Orice colator cunoaste importanta racletei in procesul de decorare a unei suprafete. Calitatea acestui instrument de lucru este fundamentala pentru ca produsul finit sa fie unul reusit.

Algernon vine in intampinarea clientilor sai prin completarea portofoliului de accesorii cu un nou produs: racleta magnetica.

Datorita proprietatilor racletei magnetice, colantarea devine un procedeu mai rapid si mai simplu. Utilizarea acestui produs reduce cantitatea de resurse utilizate si asigura aplicarea usoara a foliilor adezive.

Articol complet…

Publicat de: admin | Nici un comentariu

31 Jul 2013

Calandrat sau Cast?

Fie ca sunt utilizate in industria publicitara sau pentru colantari auto, este necesar ca foliile adezive sa aiba structura potrivita pentru caracteristicile suportului. Aceasta conditie este esentiala pentru un rezultat final cu o buna durabilitate in timp.

In functie de structura de baza, foliile adezive comercializate de Algernon, pot fi partajate in doua categorii: folii calandrate si folii cast.

Foliile calandrate. Asa cum sugereaza numele, acest tip de folii sunt supuse unui proces de calandrare. La inceput folia este doar o bucata de pasta groasa din PVC,  care este trecuta prin mai multe valturi pentru a fi adusa la grosimea dorita (spre exemplu seria 3651 este subtiata pana se ajunge la 70 de microni). Acest procedeu face ca materialele sa aiba memorie de forma si sa aiba tendinta de micsorare in timp. Tot din acest motiv materialele nu rezista pe suprafete curbe. Atunci cand stau in tensiune, ele incearca sa isi revina la forma initiala avand o elasticitate slaba.

Articol complet…

Publicat de: admin | Nici un comentariu